Вкусные рецепты из американского Shape (1 порция- менее 200 калорий)
Season both sides of chicken with salt and black pepper and place in prepared pan. Set aside.
In a medium bowl, combine tomatoes, olives, oil, vinegar, oregano, and thyme. Toss to combine. Pour mixture over and around chicken in pan.
Roast chicken 35 to 40 minutes, until chicken is cooked through.
Asian Mushroom Broth
Add the broth, mushrooms, and soy sauce. Bring to a simmer, then cover and simmer gently for 15 minutes.
Remove from the heat and let stand another 15 minutes. Strain through a sieve, reserving the mushrooms. Trim them of their tough stems. Save the caps the another use, or slice them and return to the broth.
Sauteed Red and White Cabbage
In a large skillet, render the bacon until golden brown.Drain the bacon on paper towels, and reserve. Add the cabbage to the skillet and cook, tossing over moderate heat, to coat it with the rendered fat.Add the caraway seeds. Fold in the sour cream and season to taste. Toss and cook until the cabbage is tender. Fold in the bacon pieces and serve.
Cook time: 30 minutes
1 Tbsp olive oil
1 medium onion, chopped
1 c low-sodium chicken or vegetable stock
1 medium sweet potato, peeled and diced
5 large carrots, peeled and sliced
1 Tbsp jarred ginger, chopped
Plain nonfat Greek-style yogurt (optional)
1. Heat oil in large saucepan. Add onion and cook until soft, about 2 to 3 minutes. Add stock plus 2 cups water, then add sweet potato, carrot, and ginger. Bring to a boil, reduce heat, and simmer until vegetables are tender, about 15 minutes.
2. Strain out vegetables and put them in a food processor or blender. Puree until smooth, adding a bit of broth if needed. (If you're using a standard blender, allow the mixture to cool first; hot liquid may cause the blender to squirt out contents. Depending on the size of your blender, you may have to do this in batches.)
3. Pour vegetable puree back into the saucepan and stir until well blended and smooth. Add salt and pepper to taste. Serve with a dollop of yogurt on top, if desired.
Makes 4 servings. Per serving: 119 cal, 4.3 g fat (0.7 g sat), 18 g carbs, 112 mg sodium, 4 g fiber, 4 g protein
Комментарии:
Комментирование доступно только зарегистрированным пользователям. Зарегистрироваться
Перевод верхнего (первого рецепта)
Жаркое из курицы с помидорами черри и греческими оливками
Уровень сложности блбда: Легкий
Стоимость: Недорогая
Общее время приготовления: 1 час
Выход: 4 порции
Ингредиенты:
4 (100-120 грамм) куриной грудки без кожи (с костью)
Соль и молотый черный перец
2 стакана помидорово черри или обычный помидор
1/2 чашки без косточек греческих оливок
2 столовые ложки оливкового масла
1 столовую ложку бальзамического уксуса
1 чайная ложка сушеного орегано
1 чайная ложка сушеного тимьяна
Приготовление:
Разогреть духовку до 200 град , вылить небольшое количество масла.
Обжарить курицу с обеих сторон с солью и черным перцем и положить в подготовленную форму. Отложите в сторону.
В средней миске смешать помидоры, маслины, масло, уксус, орегано и тимьян. Залейте смесью курицу в кастрюлю.
Тушите курицу 35 до 40 минут
Калорий (на одну порцию): 124 ккал (6%)